Премиерът Бойко Борисов публикува нов пост във фейсбук, с който съобщи данни

...
Премиерът Бойко Борисов публикува нов пост във фейсбук, с който съобщи данни
Коментари Харесай

Борисов с важни новини за COVID-19

Премиерът Бойко Борисов публикува нов пост във фейсбук, с който заяви данни по отношение на развиването на ковид. 

Той разгласи, че по данни на Европейския център за надзор на болесттите България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 спрямо последните две седмици. За същия интервал Хърватия има растеж на инфектираните с 181%, Франция – 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%.

„ Докато пандемията в целия свят пораства, България е една от дребното страни, които я ръководят вярно. Ние първи въведохме ограничаващи ограничения. Te бяха гъвкави и по този начин стопанската система продължи да работи. Реорганизирахме промишлеността си, презапасихме се със защитни средства и медикаменти “, разяснява Борисов.

И в същото време се похвали:

„ Гарантирахме, че лечебните заведения ще устоят на натиска. В същото време с помощта на рационалната си финансова политика, страната продължава да отпуска средства за социално-икономически ограничения в отговор на рецесията. В миг, в който международните стопански системи регистрират рекорден спад, ние подкрепяме промишлеността, жителите, увеличаме приходите и строим в цялата страна. И всичко това – без да сме теглили заем “.

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР